Přeskočit na obsah

59. Valné zhromaždenie SloMSA

V prvej polovici novembra 2022 sme mali príležitosť opäť sa stretnúť v príjemnom prostredí Slnečných Jazier na jesennom 59. Valnom zhromaždení SloMSA.

Po prvýkrát sme na našom stretnutí privítali niekoľko hostí – diskutovali sme s pani profesorkou Jankechovou z MZ SR, bývalou pani tajomníčkou MZ SR – pani doktorkou Ježíkovou, pánom viceprezidentom Rolandom, pánom docentom Lukánom a pánom doktorom Červeňom zo Slovenskej lekárskej komory aj s pánom doktorom Visolajským, predsedom Lekárskeho odborového združenia. Zaujímavé prednášky si pre nás pripravili tiež pán Hakobyan, riaditeľ národnej kancelárie WHO, zdravotnícky analytik Imrich Berta a Bálint Lovász zo Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo.

Zhruba 100 študentiek a študentov všeobecného lekárstva spolu s našimi spolužiakmi – hosťami zo Slovenského spolku študentov zubného lekárstva, malo trojdňový program nabitý tréningami mäkkých zručností v rámci časového manažmentu a manažmentu stresu, verejných prejavov a efektívneho učenia, aj zasadaniami našich stálych komisií.
Medzi preberanými témami nechýbali vplyv pandémie COVID-19 na vzdelávanie, pôrodnícke násilie a sexuálna výchova, medicína katastrof či strategické plánovanie.

Realizáciu zhromaždenia podporili hlavní sponzori pracovná zdravotná služba MioMed a zdravotná poisťovňa Dôvera, sponzori Hotel Zátoka a reklamná agentúra Reklama Jankola.

Už teraz sa tešíme na naše najbližšie jarné valné zhromaždenie, ktoré v spolupráci s Výkonným výborom SloMSA po Spolku medikov SZU budeme organizovať my v termíne od 30. marca do 1. apríla 2023.